Ett riktigt safari i Afrika

Hela dagarna springer många runt i vad som kallas ekorrhjulet och försöker vara i kontroll över vad som händer och sker omkring en. Att totalt komma ifrån den vanliga vardagen och låta sig guidas runt en afrikansk slätt och se naturens underverk på första parkett, är något många drömmer om, men alla inte tar sig tid till. Safaris i Tanzania, med lejon, noshörningar, giraffer och elefanter, är bland de mest eftertraktade i världen. Mesta kända är Serengeti slätten och Ngorongorokratern. Här lever 20 tusentals olika arter, varav ett fåtal av den svarta noshörningen är en.

Många djur är utrotningshotade och skyddas enligt lag mot jakt. Elefanter och lejon är vida känt, men många reptiler kämpar för sin överlevnad likaväl. Hit kommer man för att se och ta in en natur som inte helt självklart kommer att finnas där för alltid.

Storslagen natur och vilda djur med safari i Afrika!

Historieböckerna berättar om stora bastiala jakter och utarmande av naturtillgångar. Idag är 32% av Tanzanias mark skyddade naturreservat av olika slag och landet har hela 16 national parker. Genom en safari får man se och uppleva en värld som annars vore mycket fjärran och kanske bara kunde ses på TV.

Att verkligen komma ut i naturen och se dessa djur på nära håll, se hur de beter sig och samspelar, hur de leker och uppvaktar varandra kan vara livsförändrande. Ingen uppfinning är så stor som naturen själv och här får man se både ens egna rädslor i vitögat, likväl som slås av den storslagenhet som bara Afrika kan erbjuda. Vackert och lite skrämmande på en gång. Att uppleva ens alldeles egna Afrika safari resa är något väldigt speciellt och ett minne man kommer ha för hela livet.